Windkracht K: voor en door bewoners van ‘Zoekgebied K’
Geen plaats voor XXL-windturbines in onze leefomgeving

Over Windkracht K

Stichting Windkracht K is in 2022 opgericht door een groep bewoners van zoekgebied K, gelegen tussen Ruurlo, Beltrum en Zieuwent. In het rustige en groene buitengebied van de gemeenten Berkelland en Oost Gelre worden, als het aan beide gemeentebesturen ligt, ongekend hoge megawindturbines geplaatst (zie kaartjes).  Als bewoners maken we ons zorgen over de toekomst van onze leefomgeving. Daarom hebben we Stichting Windkracht K opgericht.

Bekijk hier Zoekgebied K op Google Maps

zoekgebied K

Wij komen op voor bewoners van ‘Zoekgebied K’

Als Stichting Windkracht K komen we op voor de belangen van de bewoners en omwonenden van het door de gemeenteraden aangewezen Zoekgebied K, tussen Ruurlo, Beltrum, Zieuwent, Marienvelde en Lievelde. Als het nodig mocht zijn, zullen we ook juridische stappen nemen (bekijk Statuten Stichting Windkracht K).

Achtergrond
In 2021 hebben de gemeenten Berkelland en Oost-Gelre in het kader van de Regionale Energiestrategie Achterhoek (RES 2.0) gebieden aangewezen waar windturbines geplaatst kunnen worden, de zogeheten ‘’zoekgebieden’’. Dit leidde tot grote onrust onder de bewoners. De manier waarop de overheid sindsdien doorgaat op de ingeslagen weg, zonder draagvlak en transparantie, wekt weinig vertrouwen.

De inspanningen van stichting Windkracht K zijn dan ook primair gericht op het voorkomen van plaatsing van grote windturbines in de regio en meer specifiek in onze directe woonomgeving, Zoekgebied K.

Wil je meedoen of meer weten?

info@windkrachtk.nl