Petitie tegen windmolens in Zoekgebied K

Wij roepen de gemeenten op te kiezen voor een alternatief windbeleid, zónder schadelijke gevolgen voor bewoners, landschap en natuur. Laat weten wat je vindt: teken de petitie tegen de plaatsing van industriële windturbines in Zoekgebied K! Het kost je 2 minuten en kan ook anoniem.

NAAR DE PETITIE

8 reacties

 1. Wind op land en zeker verder uit de kust zoals hier brengt volgens veel deskundigen helemaal niets voor de klimaatdoelstellingen, alleen op papier.
  Helaas is de informatie die de overheid geeft veel te eenzijdig.
  Bovendien zijn de maatregelen funest voor de natuur- zowel tijdens het maken van een molen als tijdens het gebruik.

  1. Er zijn inderdaad verschillende zienswijzen. In hoeverre wind op land of wind op zeek kan bijdragen aan de doelstellingen laten we even in het midden. Wel is duidelijk dat 1 windturbine op zee net zoveel energie kan opwekken als 6 of 7 windturbines op land. Dat windturbines bij productie en tijdens gebruik omgevingsschade veroorzaken is duidelijk. Maar dat geldt voor vrijwel alle grootschalige energieopwekking.

 2. Tegen het plaatsen van de windmolens op deze mooie plek, 1 van de weinige plekken met zandwegen en prachtige natuur en kort bij(tekort) een mooi historisch dorpje. Het aanzien van het dorp en de natuur van der omgeving wordt beschadigd voor de komende 25 jaar.

  1. Mee eens Hans. En als een windpark er eenmaal staat, is de kans aanwezig dat er op termijn uitbreiding komt – nog meer , nog groter, en/of een zonnepark. De infrastructuur ligt er dan al, dus voor exploitanten en investeerders heel aantrekkelijk. Bendenk er ook nog een Noordtak HSL bij en een mooi karakteristiek en groen gebied wordt zo het afvoerputje van de gemeente….

 3. Hou op met die idiote grote zee molens op land te plaatsen!!! Spaar dat geld en start zo snel.mogelijk met een kerncentrale!!!!!

 4. Hou op die grote windmolens te plaatsen, die NIET duurzaam en recycleerbaar zijn! Zeker niet in of bij mooie natuurgebieden die we in Nederland kennen! Zorg eerst voor een beter electriciteitsnet zodat mensen die zonnepanelen geïnvesteerd hebben, hun stroom kwijt kunnen. En ban datacentra uit Nederland, die enorm veel elektriciteit en water verbruiken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.